Vårt erbjudande

Expressleveranser är en viktig del av de flesta logistiksystem och förknippas ofta med nödsändningar, t ex en reservdel för en maskin som gått sönder. Men i ett systematiserat logistikupplägg kan snabba sändningar ha en vassare funktion och större värde än så.

Snabbhet ger värde

En snabb leverans är ett enkelt sätt att öka värdet av ett erbjudande. Den kan göra din produkt unik, får dig att framstå som en progressiv leverantör och får kunden att känna sig lugn och trygg.

Snabbhet ger intäkter

I en nödsituation har ofta en maskin eller annan utrustning gått sönder och en reservdel behövs så snabbt det bara går. Och här kan värdeskillnaden mellan en leverans samma dag eller en leverans dagen efter vara stor. Om maskinen som exempel producerar ett värde av 100 tkr per timme innebär 12 timmars längre stillestånd ett produktionsbortfall på 1,2 mkr.

Snabbhet ger trygghet

Argument för leverans över natten handlar ofta om att det passar den normala arbetstidsstrukturen, dvs att det inte är någon mening att reservdelen är framme sent på eftermiddagen. Men detta är bara delvis sant. Precis som när du själv reser, är det alltid en trygghet att vara framme kvällen före. Man vet aldrig vad som händer morgonen efter – det kan vara snöstorm. Och en leverans dagen efter är sällan på plats kl 07.00 när arbetet normalt börjar.

Jetpak erbjuder logistiklösningar med snabbhet som främsta konkurrensfaktor. Varje försändelse hanteras individuellt baserat på kundens krav och transporteras den absolut snabbaste vägen mellan avsändare och mottagare.